Junior AV Media Specialist

Solliciteer nu

Junior AV Media Specialist

Op zoek naar een leuke en leerzame baan in de communicatiebranche? Wij bieden jou een leuke en uitdagende fulltime baan aan in een dynamische werkomgeving. Ben je leergierig, ambitieus, beschik je over minimaal 2 jaar relevante ervaring en wil je bij een gerenommeerd communicatie-adviesbureau aan de slag? Lees dan vooral verder.

FULL-TIME · AMSTERDAM

De functie
Op basis van de vereiste basiskennis (minimaal 2 jaar ervaring als AV Specialist) ga je deels zelfstandig en deels onder goede begeleiding van een Director te werk. Je neemt eigenaarschap over een gevarieerd takenpakket.

De kerntaken van een AV Media Specialist bij mediabureau Carat zijn inkoop van commerciële zendtijd én optimalisatie en evaluatie van specifieke doelstellingen voor televisie, online video en radio campagnes voor een zeer gevarieerd portfolio van nationale en internationale adverteerders. Op basis van jouw relevante basiservaring ondersteun je, denk je actief mee en ga je zelfstandig klanten adviseren over de meest optimale inzet van diverse communicatiemiddelen. Naast de adviserende rol draag je zorg voor de planning en inkoop van campagnes met specifieke doelstellingen voor televisie, online video en radio campagnes.

Je gaat aan de slag met de ambitie om jouw kerntaken te verbreden en om jouw talenten verder te ontwikkelen. We stellen persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Je bent onderdeel van een klantenteam waarbinnen volop ruimte wordt geboden om extra taken als verantwoordelijkheid op je te nemen. Het is jouw persoonlijke doelstelling om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig gesprekspartner voor jouw klanten waarbij je in staat bent om in hoofdlijnen media breed te kunnen adviseren. Bij een goede persoonlijke ontwikkeling bieden wij volop doorgroeimogelijkheden. 

Wat ga je doen?

 • De mediaplanning en -inkoop van televisie, online video en radio campagnes uitvoeren;
 • Nauw samenwerken met directe collega’s binnen het klantenteam;
 •  Nauw samenwerken met collega's buiten het klantenteam van verschillende disciplines; AV Media, Communications Planning (Account & Strategie), Trading (Inkoop), Programmatic (Video), iProspect (Video) en The Story Lab (Branded Content);
 • Marketeers adviseren over commerciële inzet van diverse meriumtypen met een primaire focus op televisie, online video en radio;
 • De mediaplanning afstemmen met media-exploitanten;
 • Rapporteren over en realiseren van vastgestelde KPI's;
 • Bijwonen van vak gerelateerde bijeenkomsten zoals presentaties, workshops en seminars;
 • Verbreding van het bestaande kennisniveau.

Wat verwachten wij van jou?
Voor deze functie zijn we op zoek naar leergierige en zelf startende kandidaten die graag aan de slag willen bij mediabureau Carat, onderdeel van Dentsu Aegis Network.

Minimaal 2 jaar werkervaring als AV Specialist bij een mediabureau is een must. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je volledig thuis bent in de gangbare mediaplanning tools. Aanvullende ervaring als Digital specialist en/of kennis van Programmatic buying is een pré. Daarnaast ben je graag actief betrokken bij het ontwikkelen van de communicatiestrategie voor de merken van onze klanten. Het ideale profiel uit zich in een ondernemend persoon met de ambitie om zijn/haar kennisniveau te verbreden. 

We vinden de volgende persoonskenmerken belangrijk voor deze functie:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Accuraat, analytisch, en cijfermatig goed onderlegd;
 • Communiceert makkelijk;
 • Service- en klantgericht;
 • Je toont je flexibel en bent stressbestendig;
 • Vaardig met Excel en PowerPoint;
 • Naast het Nederlands is uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift een must.


Wat biedt Carat?
Ons vakgebied heeft veel aspecten. In ons pand (350 m/v) kom je dan ook cijfergeeks, creatieven, onderzoekers, plannenmakers en inkopers tegen. We bieden een inspirerende omgeving en een professioneel, ondernemend team. Naast geweldig werk hebben we vrijdagmiddag borrels, leuke bedrijfsfeesten, dagelijks een goed verzorgde lunch en bieden we een bijdrage in verschillende activiteiten (bijv. bootcamplessen en stoelmassage).

Een aantal van onze opdrachtgevers

Microsoft Surface Book - Casevideo

Carat is een internationaal onafhankelijk mediabureau, onderdeel van Dentsu Aegis Network en gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Wij bieden onze nationale en internationale adverteerders zoals Adidas, BCC, LEGO, Microsoft en Philips media oplossingen om hun doelgroep te bereiken via geïntegreerde campagnes in online en offline media.

Onze website